טיפול זוגי Couples Counseling

 

"הנפש, כדי לפגוש את עצמה, צריכה לפגוש נפש אחרת"

(אפלטון)

טיפול זוגי- למה חשוב לטפל בזוגיות?

לתחושה בזוגיות השפעה מכרעת על  תחושת שביעות הרצון שלנו ואיכות חיינו. זוגיות טובה מאפשרת לנו להתמודד עם האתגרים בחיים עם יותר אנרגיה ובטחון. גם זוגיות טובה  יכולה לחוות משברים עם קשיים שהחיים מזמנים ולכן יש לעזור לזוגות להשתנות ולהתפתח עם שינויים אלו. 

טיפול זוגי מיועד לסייע לזוגות המבקשים להתמודד עם הבעיות והקשיים בחיי הנישואין, זוגות בשלבי מיסוד הקשר ביניהם, זוגות הנמצאים במצבי לחץ סביב אירועי חיים כמו לידת ילד. סיוע בהתמודדות עם עזיבת הילדים את הבית, פיטורין, אובדן, משברי אמון, גירושין וכד'.

הטיפול הזוגי מסייע בתהליך השינוי הרצוי תוך שימוש בגישות המשלבות שינוי תפישתי – חשיבתי, התנהגותי ורגשי. זאת על ידי תהליכי הבנה ומודעות ובנוסף ניתנים כלים להתמודדות יעילה עם הקשיים.

מתי כדאי לפנות לטיפול זוגי? כאשר יש בעיה בתקשורת הזוגית, מאבקי כוח ושליטה, ציפיות לא מציאותיות. תחושת ריחוק והיעדר אינטימיות. תחושת "תקיעות", שחיקה, עימותים עם משפחות המוצא, מיעוט ביטויי חיבה, משבר אמון, קנאה, כאשר  הבעיות חוזרות על עצמן ולא נפתרות למרות כל הניסיונות.

בקליניקה, אני שומעת לא פעם את המשפטים הבאים חוזרים –
"פעם היה יותר קל, הזוגיות היתה אוהבת מרגשת מספקת,  וכעת נראה שהכל מוביל לכעס, מרחק, ביקורת והאשמה. מה קרה לתקשורת שלנו? איך קרה שמרגיש כל כך לבד? המשפחה שלך כל כך מעורבת! איך התרחקנו כל כך? אם מי אני חי/ה?  מה קרה לתשוקה? לאן המין נעלם?" אזי, כדאי לפנות לטיפול זוגי.
אפשרו לעצמכם את המקום והזמן לבחון את הקשר הזוגי והמשפחתי שלכם. תנו לעצמכם ההזדמנות ללמוד לשפר ולשנות התקשורת הזוגית עבורכם ועבור כל המשפחה.
לפניכם שנים רבות שיכולות להיות טובות ומטיבות יותר. אמנם, נדרשת כרגע עבודה, טיפול זה לא קסם, הטיפול מצריך השקעה ועבודה אישית וזוגית.  זכרו כשיש רצון יש דרך!

בעיות אינן נעלמות אם לא מדברים עליהן. הן גורמות לאגירת כעסים ורגשות עוינים – שיתפרצו בזמן הלא מתאים. למרות הקושי, ההימנעות והחשש, עדיף לעלות נושאים ולהתמודד עם הקשיים והרגשות ולפתור את הקונפליקט באופן גלוי ואחראי.

הטיפול הזוגי יעזור לבני הזוג להשיג מטרה אליה ישאפו – שיקום הקשר או פירוקו. הטיפול עוזר לבני הזוג להתבונן ולראות את המציאות דרך המשקפיים שלהם – דרכם הם רואים את המקום בו הם נמצאים ובאמצעות השיקוף וההבנה נוצרת הזדמנות ליצירת דרך נוספת.

הפגישה הראשונה – רצוי ששני בני הזוג יהיו נוכחים, כיוון שבפגישה זו נערכת ההיכרות הראשונית ונוצר "החוזה הטיפולי" בין בני הזוג והמטפל. בפגישה זו, אני רוצה להכיר אתכם, ולשמוע עם מה אתם מגיעים לטיפול? לשמוע על הקשיים והיכולות שלכם כזוג וכפרט.

מהלך הטיפול – במפגשי ההמשך אבדוק עם בני הזוג את הציפיות מהטיפול ומעצמם וכך תיווצר "המסגרת הטיפולית" של התהליך. בהתאם, אתם תקבלו "ארגז כלים", הכולל חליפה מותאמת לצרכים ולכוחות הקיימים. לאחר מספר מפגשים עושים הערכה, ובודקים את המצב לאור הציפיות והמקום בו אתם נמצאים. אני מלווה אתכם במסע הזוגי, והדבר מאפשר לכם לצאת מהמסלול הרגיל והמוכר ומתאפשרת דינמיקה תקשורתית חדשה ושונה.

סיום הטיפול- לעיתים ייערך בהדרגה, כאשר המרחק בין פגישה לפגישה גדל והולך, עד לפגישת הפרידה. יחד עם זאת, בני הזוג יודעים כי בכל מקרה שיצטרכו בכך, הדלת שלי פתוחה, לחזור לפגישה אחת או יותר של טיפול או ייעוץ.

כתיבת תגובה